Zelfstandige thuisverpleging voor iedereen

Dankzij zelfstandige thuisverpleging kunnen dagelijks heel wat patiënten thuis verzorgd worden. Het dienstenaanbod dat verleend wordt, is dan ook heel ruim en gaat van algemene verpleging tot gespecialiseerde verpleging.

Zelfstandige thuisverpleging maakt een ruim zorgaanbod mogelijk

Het zorgaanbod voor zelfstandige thuisverpleging en de hierbij aangeboden diensten is heel breed. Aan de hand van zelfstandige thuisverpleging kan de patiënt geholpen worden met algemene thuisverpleging, gespecialiseerde thuisverpleging, hygiënische zorgen, comforthulp, een personenalarm met crisisopvang door thuisverpleegkundigen. Dankzij de zorgcentrale kunnen zorgbehoevenden eenvoudiger thuisverblijven met de aansluiting van een personenalarm en detectoren, begeleiding en zorg. Wanneer men kiest voor een professioneel personenalarm komt in geval van nood een thuisverpleegkundige langs. We gaan even verder in op de verschillende diensten.

Zelfstandige thuisverpleging voor algemene verpleging

Onder de algemene thuisverplegingsdiensten vallen het toedienen van medicatie, het geven van inspuitingen en hygiënische zorg.

-          Een correct gebruik van medicatie is van groot belang in het genezingsproces van de patiënt. De zelfstandige thuisverpleging kan hulp bieden bij het vullen van de medicatiedoos, het innemen van de medicatie, en het toedienen van medicatie via inspuitingen of sonde.

-          Ook bij hygiënische zorg kunnen de zelfstandig thuisverplegers helpen bij de dagelijkse verzorging. Taken die onder de hygiënische zorgen bij zelfstandige thuisverpleging vallen zijn onder meer hulp bij het omkleden en hulp bij het wassen.

Zelfstandige thuisverpleging voor gespecialiseerde verpleging

De zelfstandige thuisverpleging verleent ook diverse gespecialiseerde verplegingsdiensten.

-          Zo kan men beroep doen op de zelfstandige thuisverpleging voor het verlenen van wondzorg. 

-          Ook bij diabeteszorg kan de zelfstandige thuisverpleging hulp bieden aangezien diabetes een goede opvolging vraagt. Zo dient het bloedsuikergehalte regelmatig opgevolgd te worden en dient te medicatie met regelmaat en correct ingenomen te worden.

-          Bij maag- en darmproblemen kan zelfstandige thuisverpleging gevraagd worden bij het plaatsen van een stoma, perfusie of sonde.

-          Ook bij ongewenst urineverlies wegens blaas- of nierproblemen kan hulp geboden worden door de zelfstandig thuisverpleegkundige.

-          Bij klachten aan de luchtwegen kan je terecht bij de ondersteunende zorg van de zelfstandige thuisverpleging.

-          Bij complicaties van hart- en vaatziektes kan regelmatige opvolging noodzakelijk zijn waar de zelfstandige thuisverpleging hulp kan bieden.

-          Bij oncologische zorg om patiënten met kanker te verzorgen en te begeleiden kan de zelfstandige thuisverpleging de nodige verzorging en begeleiding bieden.

-          Bij palliatieve zorg staat de thuisverpleegkundige je bij om maximaal te zorgen voor het comfort van de patiënt. Hierbij staat de zelfstandig thuisverpleegkundige steeds in overleg met de behandelende artsen en andere zorgverleners.

-          Thuisverpleegkundigen kunnen ook hulp bieden aan personen die lijden aan dementie, maar ook aan mensen met psychische en cognitieve problemen.

-          Daarnaast kan de verpleegkundige de patiënt bijstaan met voedingsadvies, hulp bieden na de bevalling, maar ook hulp bij persoonlijke verzorging waaronder ook voetverzorging kan deel uitmaken van het pakket.

Neem contact op met Cario vind professionele hulp in zelfstandige thuisverpleging. Ben je aan het werk als zelfstandig thuisverpleegkundige? Dan ben je bij Cario aan het juiste adres voor een bijscholing in verpleegkunde, zelfstandige thuisverpleging vacatures en informatie over het zelfstandig thuisverpleging loon. 

Kies voor zelfstandige thuisverpleging

Reken op optimale verzorging bij jou thuis

Contacteer Cario

vacatures-icon

Openstaande vacatures

Word jij mijn nieuwe collega? Gent-Oostakker

ANNI-Care zoekt een nieuwe collega om te werken als thuisverpleegkundige. Waag de sprong en contacteer ons vandaag nog.

Lees meer
Thuisverpleegkundige gezocht met hart voor mensen met beperking

A priori Ternat is op zoek naar een thuisverpleegkundige, die affiniteit heeft met het verzorgen van mensen met een beperking.  

Lees meer
Verpleegkundige gezocht

Verpleegzorg@home is kleine, fijne groep van 4 zelfstandige verpleegkundigen.

We zijn op zoek naar een collega thuisverpleegkundige om...Lees meer