Zelfstandige thuisverpleging blijft groeien

De zelfstandige thuisverpleging biedt veel flexibiliteit, zowel voor de verpleegkundigen als voor de patiënten. Mede hierdoor zit de zelfstandige thuisverpleging in de lift. Het dienstenaanbod binnen de zelfstandige thuisverpleging is groot en daarnaast wordt vaak een goede samenwerking aangegaan met de andere diensten waar de patiënt beroep op doet.

Voordelen van werken in de zelfstandige thuisverpleging

Als verpleegkundige in de zelfstandige thuisverpleging heb je zelf je loon in handen in die zin dat hoe meer prestaties, hoe meer inkomsten je binnenkrijgt. Wanneer je graag deel wil uitmaken van een team, kan je er bovendien voor kiezen om in een groepspraktijk te werken. Zo kan je dan als zelfstandig verpleegkundige toch overleg plegen en is er de mogelijkheid om als collega’s voor elkaar in te springen wanneer nodig. Dat is niet alleen voordelig voor de verpleegkundigen, maar in de eerste plaats ook voor de patiënten.

De vraag naar zelfstandige thuisverpleging blijft stijgen

Met de vergrijzing van de bevolking en de hoge kosten van een verblijf in het ziekenhuis, kent de vraag naar zelfstandige thuisverpleging een blijvende stijging. Daarnaast verloopt de betaling van de zelfstandige thuisverpleegkundige gelijk als die van een andere verplegingsdienst, en worden uiteraard alle prestaties van de zelfstandig thuisverpleegkundige door alle verzekeringsinstellingen erkend en terugbetaald.

De beste verzorging met zelfstandige thuisverpleging

Dankzij zelfstandige thuisverpleging wordt het mogelijk om de patiënt in zijn eigen vertrouwde omgeving te verzorgen en hem dus snel terug naar huis te brengen. Doordat de patiënt er zich thuis voelt, kan dit er toe bijdragen dat hij zich sneller beter gaat voelen. Daarnaast wordt de patiënt die met zelfstandige thuisverpleging verzorgd wordt, vaak door dezelfde verpleegkundige behandeld. Dat zorgt ervoor dat de verpleegkundige goed op de hoogte is van zowel de patiënt als zijn dossier en dat het mogelijk wordt om een hechte vertrouwensrelatie op te bouwen. Kiezen voor zelfstandige thuisverpleging is kiezen voor een thuisverpleegkundige met een persoonlijke aanpak. Bovendien garandeert een zelfstandig verpleegkundige een goede service waarbij flexibel gewerkt wordt.

Zelfstandige thuisverpleging in samenwerking met andere diensten 

De dienst voor zelfstandige thuisverpleging zorgt ervoor dat een verpleegkundig dossier wordt opgesteld voor de patiënt. In het belang van de gezondheid van de patiënt gaat de zelfstandig thuisverpleegkundige een goede samenwerking aan met de andere zorgverleners van de patiënt. Zo staat hij in communicatie met de huisarts, het ziekenhuis, de apotheker, de kinesitherapeut, de gezinshulp en de mantelzorger van de patiënt. Als extra service kan de dienst voor zelfstandige thuisverpleging de patiënt ook in contact brengen met aanvullende thuishulp. Wanneer zelfstandige thuisverpleging gecombineerd wordt met deze aanvullende thuishulpdiensten, wordt er maximaal op toegezien dat de patiënt zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving kan blijven.

Beroep doen op zelfstandige thuisverpleging voor diverse diensten

De patiënt kan voor een grote waaier aan diensten kiezen voor thuisverpleging. Het toedienen van inspuitingen kan door de verpleegkundige gebeuren intraveneus of dus rechtstreeks in een ader, subcutaan of dus onderhuids, en intramusculair of dus in een spier. Ook kan een intraveneuze perfusie gekozen worden wanneer het toedienen van medicatie en het afnemen van bloed op heel regelmatige basis dient te gebeuren. Ook een poortcatheter of een porth-a-cath kan geplaatst worden om gedurende een langere periode voeding en medicatie intraveneus toe te dienen. De zelfstandige thuisverpleging is daarnaast ook opgeleid voor het plaatsen en verzorgen van sondes, het toedienen van sondevoeding of parenterale voeding. Maar ook voor het toedienen van een lavement en stomazorg kan je rekenen op zelfstandige thuisverpleging.

Uiteraard kan een patiënt ook beroep doen op zelfstandige thuisverpleging voor wondverzorging, compressietherapie, het aanbrengen van zalven en zelfs voor postoperatieve oogindruppeling. Zelfs voor het klaarzetten en helpen toedienen van medicatie, diabeteszorg en het verzorgen van de persoonlijke hygiëne kan de patiënt zelfstandige thuisverpleging vragen. Verder kan de patiënt rekenen op zelfstandige thuisverpleging bij luchtwegaspiratie, zorg aan de tracheacanule, thuisdialyse en palliatieve thuiszorg.

Cario helpt je als zelfstandig thuisverpleegkundige op weg wanneer je op zoek bent naar verdere informatie over het zelfstandige thuisverpleging loon, zelfstandige thuisverpleging vacatures of naar een bijscholing in de verpleegkunde

Kies voor zelfstandige thuisverpleging

Kies voor de beste verzorging

Contacteer Cario

vacatures-icon

Openstaande vacatures

Word jij mijn nieuwe collega? Gent-Oostakker

ANNI-Care zoekt een nieuwe collega om te werken als thuisverpleegkundige. Waag de sprong en contacteer ons vandaag nog.

Lees meer
Thuisverpleegkundige gezocht met hart voor mensen met beperking

A priori Ternat is op zoek naar een thuisverpleegkundige, die affiniteit heeft met het verzorgen van mensen met een beperking.  

Lees meer
Verpleegkundige gezocht

Verpleegzorg@home is kleine, fijne groep van 4 zelfstandige verpleegkundigen.

We zijn op zoek naar een collega thuisverpleegkundige om...Lees meer