DGEC zal thuisverpleegkundigen die 180.000 EUR of meer per jaar attesteren bevragen via een informatieve enquête

20/11/2018

riziclogo.png

Het zijn o.m deze verpleegkundigen die onze sector in een slecht daglicht zetten.  Ze zijn medeverantwoordelijk voor het budget thuisverpleging dat telkens in vraag wordt gesteld. 

De leden van de overeenkomstencommissie hebben aanvaard dat de bovengrens om zorgen te attesteren ligt op 180.000 EUR.  

Omgerekend komt dit op 500 EUR/dag, gedurende 365 dagen/jaar.

Thuisverpleegkundigen die tegen of boven die grens zitten zullen nu om informatie gevraagd worden.  Dit gaat over alle thuisverpleegkundigen, ook diegene hun praktijk op een kwaliteitsvolle manier organiseren, de regelgeving correct toepassen en aan deze grens komen, zullen zich moeten verantwoorden.

Met deze bevraging wenst het RIZIV duidelijkheid te krijgen over het hoe en waarom deze bedragen geattesteerd worden. Verpleegkundigen die onvoldoende verantwoording kunnen voorleggen of niet ingaan op deze enquête, zullen zich waarschijnlijk mogen verwachten aan een uitgebreide controle. 

Dit betekent niet  dat een thuisverpleegkundige die minder attesteert dan het grensbedrag geen controle door het DGEC meer zal krijgen. Controles van DGEC verlopen ook steekproefgewijs.  

Valt de enquête van DGEC-RIZIV in jouw brievenbus?  Vul deze zeer zorgvuldig in en werk actief mee aan deze bevraging. 

Maak een afspraak

Vul je gegevens in en wij nemen met u contact op. Zo kunnen we opzoek gaan naar een geschikt moment  om af te spreken om al je vragen te beantwoorden.

Contacteer ons