Nieuwe procedure voor verkrijgen van een RIZIV nummer

18/05/2018

riziclogo.png
Procedure om een RIZIV-nummer te krijgen


Om als verpleegkundige een RIZIV-nummer te krijgen, gelden de volgende stappen:

 

 

 

 

1. U moet een visum hebben dat is uitgereikt door de FOD Volksgezondheid:

 

2. Zodra u uw visum ontvangen hebt, moet u het formulier van de inschrijvingsaanvraag bij het RIZIV volledig invullen, ondertekenen en zo snel mogelijk, bij voorkeur via e-mail, naar het RIZIV terugsturen (zie 'Contacten' hieronder).


Vanaf 1 juni 2018 wordt het inschrijvingsformulier verplicht om een RIZIV-nummer krijgen als verpleegkundige.

3. Het RIZIV schrijft u in op basis van de gegevens die u hebt meegedeeld en na controle van uw dossier bij de FOD Volksgezondheid. De datum van uw inschrijving bij het RIZIV, en dus de geldigheidsdatum van uw RIZIV-nummer van verpleegkundige, zal afhangen van de datum van uw aanvraag:

  • Als u uw inschrijvingsaanvraag indient binnen de maand die volgt op uw visumdatum (de poststempel of de datum van de e-mail geldt als bewijs), dan is de RIZIV-inschrijvingsdatum gelijk aan uw visumdatum.
  • Als u uw inschrijvingsaanvraag meer dan een maand na uw visumdatum indient, dan is de datum van RIZIV-inschrijving de datum waarop u de aanvraagt hebt ingediend.

In geen geval kan uw RIZIV-inschrijvingsdatum voorafgaan aan uw visumdatum van verpleegkundige.

4. Het RIZIV stuurt uw RIZIV-nummer van verpleegkundige per e-mail toe als u in het formulier een e-mailadres hebt opgegeven, anders per post.

 Bron: http://www.riziv.fgov.be

Voor alle nodige informatie en documenten kan u de website van het RIZIV raadplegen via deze link:

http://www.riziv.fgov.be/nl/professionals/individuelezorgverleners/verpleegkundigen/Paginas/riziv-nummer.aspx#.Wv6O7kiFNPY

 

Maak een afspraak

Vul je gegevens in en wij nemen met u contact op. Zo kunnen we opzoek gaan naar een geschikt moment  om af te spreken om al je vragen te beantwoorden.

Contacteer ons