Toedienen vaccinatie

27/10/2020

 
 
Sinds 9 april 2016 mag je als verpleegkundige vaccineren zonder aanwezigheid van een arts, de handeling werd daarmee een B2-handeling op voorschrift van de arts.
Bij het toedienen van een vaccin dienen we wel een procedure te volgen en moeten we kunnen optreden als de gevaccineerde een ernstige en onmiddellijke bijwerking vertoont in de 15 minuten volgende op de toediening.  Het uitvoeren van deze handeling is GEEN verplichting.   Als je denkt de bekwaamheid niet te hebben of de basisvorming niet hebt gevolgd, is het af te raden om deze prestatie te doen.  Als verpleegkundige ben je verantwoordelijk en aansprakelijk voor het uitvoeren van de handeling.   De arts is verantwoordelijk voor het voorschrijven van het vaccin.
 
Gezien de vele vragen die we krijgen rond het toedienen van het griepvaccin, en in de hoop ook binnenkort Covid-19 vaccinaties te kunnen toedienen zijn we in gesprek met trainer om deze procedure en handeling nog eens op te frissen.  Zodat jullie op een veilige manier kunnen vaccineren.  We plannen dit zo snel mogelijk in en houden jullie op de hoogte.
 
Procedure en stappenplan is verkrijgbaar bij Cario.

Prenez rendez-vous

Saisissez vos coordonnées et nous vous contacterons. De cette façon, nous pourrons trouver un moment convenable pour nous rencontrer et répondre à toutes vos questions.

Contactez-nous